KulPress Webáruház termék bemutató blog

KulPress Webáruház termék bemutató blog

Kici kínai, cinálni nagy biztonság Global 114-G android vezeték nélküli riasztó rendszer.Kínai védelem otthonunkban :)

2018. február 10. - Kulcsár Márton

Már már közhelyesnek tűnik a mondás: "Minden Kínában készül"! Mindenki döntse el, hogy ez vajon probléma-e vagy sem.

Azt gondolom nem minden gagyi ami Kínai.Az utóbbi évek kínai iparának gyümölcsei , hogy úgy mondjam egyre érettebbek és zamatosabbak.Sokan rendelnek ebay-ről, amazonról, különböző külföldi oldalakról, első sorban kínai cuccokat.Nem olyan ördögtől való ma már a "free shipping","paypal", "ebay resolution center" kifejezések , mint néhány évvel ezelőtt.

A magyar ember leleményes, megtalálja az útját, milyen módon tud olcsón hozzájutni egy kiszemelt portékához...na de ennyit erről, ez már akár egy következő bejegyzés témája is lehetne! :)

 

Lássuk hát röviden a Global 114-G android vezeték nélküli riasztó rednszert!

 

Kinézet, első benyomások:

A Global 114-G, a Global 10C útódjának tekinthető.A gyakorlatban semmi lényeges különbség nincs köztük a cikkszámukon kívűl.
Nem tudom, mennyire kell egy riasztónak szépnek lennie, de amennyiben kell úgy ez a szett szemrevalónak tekinthető.Nem jellemzik már a szigorúan baltával faragott élek.Szépen lekerekítettek az ívei...nem szégyenkeznék a tervezők helyében.A doboza kultúrált, leírása részletes és magyar...nem google fordítós, hanem igazi , jól szerkesztett érthető magyar! :)

Használhatóság:

A cucc tömören a következőket tudja: teszel bele egy SIM kártyát.A leírás alapján beállítod, hogy a perifériák jelzésének hatására (mozgásérzékelő, nyitásérzékelő) kit-kiket , milyen módon értesítsen.

Az értesítések módja a következő lehet:

  • telefon hívással: összesen 6 telefonszám értesítése állítható be.Definiálható, mely számokat kezdje el hívni.Amikor riasztás van, elkezdi az elsővel és szépen sorban egymás után végig hívja, egészen a hatodikig, a beállított sorrendnek megfelelően.
  • SMS értesítés: ilyen módon 3 telefonszámot képes értesíteni

Gyakorlatban én a hívással történő értesítést javaslom.Egy SMS- érkezése, nem annyira feltűnő, mintha bejövő hívás érkezne.

A SIM kártyáról: a központ független, tehát bármilyen szolgáltató SIM kártyáját elfogadja.Magától értetődően feltöltőkártyás típust javaslok, melynek éves költsége kb. 3000Huf, szemben az előfízetéses kártyákkal , ahol ez kb. minimum a havi költség lehet.

Főbb funkciók: 

  • Letölthető mobilalkalmazás segítségével is beállítható minden funkció.Amennyiben nem rendelkezünk okostelefonnal, semmi probléma.Normál telefon segítségével is beállítható minden, tone üzemmód segítségével, vagy akár SMS-ben!
  • A szet perifériái bővíthetők (távirányító, mozgásérzékelő, nyitásérzékelő).Összesen 70 érzékelőt lehet rákötni, 3 vezetékes és 7 vezeték nélküli zónán.
  • A központot akár felügyeleti központra is belehet kötni.A gyakorlatban nem hiszem, hogy ezt a funkciót bárki is kitudná használni.A távfelügyeleti cégek általában saját rendszert használnak, melyek elvileg komolyabbak, de mindenesetre drágábbak ( drágább cuccon a haszon is nagyobb ;) )

A szett tartalma:

1 db központ
1 db 12V-os adapter
1 db falra szerelhető Infra mozgásézékelő (9V-os elemmel)
1 db ajtóra, ablakra szerelhető nyitásérzékelő (12V-os elem a dobozban)
1 db sziréna a központhoz
Csavarok a felszereléshez


Ár-érték arány, személyes vélemény:

A komplett szett a fent leírt kondíciókkal, személyes tapasztalatom alapján maximálisan elegendő lehet , lakás, iroda, családi ház védelmére! Telefonról vezérelhető, hív, SMS-t küld, van hozzá sziréna, beépített akkuja van, tehát áramszünet esetén is őrködik még pár órát! Mi kell még? 

Az alapszett durván 15 ezer forint körüli összegért kézhez kapható. (nálunk jelenleg 13 500 Huf + szállítás) IDE kattintva megnézheted az oldalunkon az aktuális árat.

Egy SIM kártya megvan kb 3 ezer forintból, tehát összesen kb. 18 ezer forint....kis idő ráfordítással szerintem bárki képes felszerelni(ha mindenképpen profira akarod bízni, természetesen egyeztetést követően felszereljük neked).Azt gondolom ennyi pénzt megérhet személyes nyugalmunk!Plusz perifériák is rendelhetők, így akár egy egész nagy rendszer kiépíthető!

Hátrány, gyenge pont:

A szett egyetlen gyenge pontja ként egyedül a szirénát látom.Jól hangzik a 110dB, mely beltéren valóban szinte fülsértő tud lenni!Kültérre kivezetni azonban tapasztalatom alapján nem érdemes, mert a hangja elveszik.

Erre a hátrányra  azonban találtunk megoldást! Webáruházunk forgalmaz a szetthez köthető (és természetesen más típusú szettekhez is) tisztességes hangú szirénát, amelynek a hangja már több mint bőven elegendő!

Nemrégiben készítettem egy bemutató videót a Global 10 C riasztó szettről. A jelenleg bemutatott szett gyakorlatilag nem rendelkezik extrém különbséggel a 10 C-hez képest, ezért tudom javasolni a videót a beüzemeléshez: 

Ha tetszett amit olvastál és szeretnél még hasonló tartalmakat, vagy kérdésed van, kövesd a blogomat, iratkozz fel youtube csatornámra, vagy like-olj facebook-on!Ha egyikről sem tudod hogy micsoda és csak véletlen keveredtél ide, akkor hívj fel telefonon! Ígérem nem sózok rád semmit,amire nincs szükséged :) 

A bemutatott termék IDE kattintva megvásárolható!

Kulpress!Már a szomszéd is nálunk vesz! ;)

Kulcsár Márton

KulPress Webáruház

www.kulpress.com

+36(30)976-4718

skype: kulpress.webshop

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mutatom.blog.hu/api/trackback/id/tr2313652086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

György72 2023.02.26. 08:16:16

A 10C nagyon jó, sajnos már ezeket nem találom sehol. Az újabbak semmit nem érnek a csicsás kijelzőikkel, mivel a kezelő a központ is, nem lehet elrejteni a betörő elől. Kisbaltával hatástalaníthatóak, nem csak pin kóddal :-(
süti beállítások módosítása